Lilky plněné houbami a uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyLilek
- 150gramůHouby čerstvé
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej stolní
- 100gramůUzené maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme.
- 3Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků.
- 4Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.