Lilky plněné husími játry

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, husí játra na malé kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, játra, osolíme, opepříme a pozvolna smažíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Touto směsí naplníme vaničky z lilků.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj plněné lilky a zakapeme máslem. Vložíme do trouby a zapékáme 12 až 15 minut. Budou-li se lilky připalovat, zmírníme oheň a podlijeme troškou vody.
  • 4
    Vhodná příloha je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.