Lilky s ančovičkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
  • 4
    Podáváme s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.