Lilky s ančovičkami
50 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůStrouhanka
- 160gramůChléb toastový
- 40gramůAnčovička - filety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků.
- 3Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
- 4Podáváme s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.