Lilky s brynzou
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSýr Brynza
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePažitka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
71 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli uležet. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji smažíme plátky lilků dozlatova po obou stranách, vyjmeme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.
- 3V misce smícháme brynzu s 1 vejcem a nasekanou pažitkou.
- 4Na těstíčko smícháme v misce 1 vejce, hladkou mouku, sůl a podle potřeby přilijeme mléko.
- 5Vždy mezi dva plátky lilku naneseme trochu brynzové směsi, obalíme v připraveném těstíčku a zvolna smažíme na pánvi na oleji po obou stranách.
- 6Můžeme podávat s vařenými nebo opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.