Lilky s brynzou

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
71 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli uležet. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji smažíme plátky lilků dozlatova po obou stranách, vyjmeme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.
  • 3
    V misce smícháme brynzu s 1 vejcem a nasekanou pažitkou.
  • 4
    Na těstíčko smícháme v misce 1 vejce, hladkou mouku, sůl a podle potřeby přilijeme mléko.
  • 5
    Vždy mezi dva plátky lilku naneseme trochu brynzové směsi, obalíme v připraveném těstíčku a zvolna smažíme na pánvi na oleji po obou stranách.
  • 6
    Můžeme podávat s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.