Lilky s ovčím sýrem
30 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 1kusSardelové řezy
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm. Posypeme je solí a necháme stát 20 minut.
- 2Ocet rozmícháme s pepřem a 2 lžícemi oleje. Vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku a jemně nasekaný sardelový řez. Zálivku osolíme.
- 3Plátky lilků osušíme a opečeme na pánvi na 4 lžících oleje dozlatova.
- 4Lilky upravíme na talíře a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem. Pokapeme zálivkou a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.