Lilky smažené po libanonsku
8 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2decilitryCitronová šťáva
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na proužky, lehce posypeme solí a necháme alespoň 5 minut odležet.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a citronovou šťávou.
- 3Lilky po odležení obalíme lehce v mouce, v pánvi rozehřejeme olej a na něm obalené lilky prudce opečeme. Vyndáme je z pánve, horké potřeme česnekovou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.