Lilky v karamelu

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.
  • 2
    Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.