Lilky v karamelu
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyLilek
- 8lžicOlej olivový
- 3lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet jablečný
- 2lžíceSherry brandy
- 3lžíceOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.
- 2Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
- 3Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.