Lilky zapečené se zakysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 70gramůSýr Parmezán
- 400gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 1cm.
- 2Zakysanou smetanu smícháme s hladkou moukou, osolíme a opepříme.
- 3Do zapékací mísy vymazané olejem urovnáme vrstvu lilku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme do spotřebování surovin.
- 4Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapékáme asi 10 minut, zalijeme připravenou smetanou a dopečeme dozlatova.
- 5Můžeme podávat s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.