Limetky plněné pěnou z uzeného lososa

90 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Limetky omyjeme a osušíme. Vhodným nožem je rozřízneme a opatrně vyřízneme dužinu tak, abychom nepoškodili kůru ani dužinu, a pak vše uložíme do ledničky.
  • 2
    Pažitku a petrželku osušíme odděleně a nasekáme. Lanýže opatrně okartáčujeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme.
  • 3
    Uzeného lososa nakrájíme na kousky a dáme je do mixéru. Po částech přidáváme na pokojovou teplotu ohřáté máslo, smetanový sýr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme v jednolitou hmotu.
  • 4
    Pěnu z lososa dáme do mísy, přimícháme nasekanou pažitku a petrželku, nahrubo nasekaného lanýže, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Pěnou naplníme poloviny limetek a necháme je nejméně 1 hodinu v ledničce. Před podáváním je pokrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.