Lín na slanině a koření
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaZázvor mletý
- 800gramůLín
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaKari koření
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce lína na hřbetě několikrát nařízneme. Do otvorů vložíme kousky slaniny a do jednoho plátek omytého citronu. Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Koření smícháme se solí a každou porci lína směsí potřeme. Pokapeme olejem a opečeme na pánvi na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.