Lín se smetanou a kapary
40 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůŠalotka
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,38litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
163 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Ve vypečené šťávě osmahneme dosklovita šalotku, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, petrželku a citronovou šťávu. Vše povaříme.
- 3Hotovou omáčku nalijeme na porce lína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.