Lín se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyLín
- 2litryVoda pitná
- 150gramůPetržel kořen
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 100gramůPórek
- 5gramůBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 30gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.
- 2Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.
- 3Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Lín se zeleninou
Tento recept vidím poprvé určitě musím vyzkoušet protože to vypadá velmi dobře 😁