Lín vařený
30 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 800gramůLín
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Do 1 l vody vlijeme ocet, přidáme oloupanou cibuli, koření, sůl a přivedeme k varu. Vložíme očištěné a vykuchané líny, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna dovaříme (celkem asi 10 minut).
- 2Vařené líny vyjmeme na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.