Linguine - placaté špagety se zeleninou, bylinkami a sýrem
45 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- Bylinky
- Dušená zelenina
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCuketa
- 1kusPaprika oranžová
- 80mililitrůPoctivý zeleninový bujón
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Špagety
- 2,5litryVoda pitná
- 100gramůŠpagety celozrnné
- 1lžičkaOlej chilli
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme si zeleninu: lahůdkovou cibuli, pórek, mrkev, malou cuketku a malou papriku. Vše pokrájíme na tenké plátky, papriku zbavenou semínek nakrájíme na proužky. Omyté lístky čerstvých bylinek: kerblík, bazalku a rozmarýn pokrájíme nadrobno.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme nejdříve cibulku s pórkem, postupně přidáme mrkev, cuketku a papriku, vše krátce orestujeme, ochutíme solí a bílým pepřem, přilejeme zeleninový bujón a pod pokličkou zeleninu podusíme přibližně 10-12 minut.
- 3V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu. Uvaříme je al dente - na skus, scedíme je a dáme do mísy, pokapeme chilli olejem, promícháme a uchováme je teplé.
- 4Podušenou zeleninu vyklopíme i s omastkem a zbylou šťávou ke špagetám, přimícháme bylinky, posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.