Linguine - placaté špagety se zeleninou, bylinkami a sýrem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme si zeleninu: lahůdkovou cibuli, pórek, mrkev, malou cuketku a malou papriku. Vše pokrájíme na tenké plátky, papriku zbavenou semínek nakrájíme na proužky. Omyté lístky čerstvých bylinek: kerblík, bazalku a rozmarýn pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme nejdříve cibulku s pórkem, postupně přidáme mrkev, cuketku a papriku, vše krátce orestujeme, ochutíme solí a bílým pepřem, přilejeme zeleninový bujón a pod pokličkou zeleninu podusíme přibližně 10-12 minut.
  • 3
    V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu. Uvaříme je al dente - na skus, scedíme je a dáme do mísy, pokapeme chilli olejem, promícháme a uchováme je teplé.
  • 4
    Podušenou zeleninu vyklopíme i s omastkem a zbylou šťávou ke špagetám, přimícháme bylinky, posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.