Linguine po sorrentsku
50 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Linguine
- 300gramůSépie
- 400gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 40mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.
- 2Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.
- 3Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.
- 4Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře
- 5a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.
- 6Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm
- 7podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.