Linguine s chobotnicí
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 250gramůChobotnice
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 150gramůMrkev kořen
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a očistíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kolečka. Povaříme je 3-4 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli najemno nasekáme, česnek lehce podrtíme. Opereme a jemně nasekáme petrželku.
- 2Očistíme chobotničky, sloupneme z nich kůži, vykucháme je, odstraníme oči a zobáčky. Důkladně je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a scedíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a podrcený česnek, přidáme kolečka mrkve, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, všechno asi 5 minut smažíme. Přidáme fazolky a dusíme vše dalších 5 minut, pak přisypeme chobotničky a směs za neustálého míchání dřevěnou vařečkou ještě 2-3 minuty prudce dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 4Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit linguine. Až budou al dente, scedíme je, promícháme s omáčkou z chobotniček, mrkve a bobů a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.