Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůOřechy vlašské
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1hrnekHrášek
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout.
- 3Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.
- 5Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.