Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy

25 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout.
  • 3
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 4
    Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.