Linguine s krevetami a cuketou
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusČesnek
- 2kusyCuketa
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusFeferony
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
233 mg
Cukr
719 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.
- 34 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.
- 4Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.
- 5Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.