Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky
30 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Linguine
- 250gramůŠkeble čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 250gramůMušle slávky
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata Cherry
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůLangusta
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
10 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.
- 2Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.
- 3Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.
- 4Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.
- 5Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.