Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
10 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
723 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.
  • 2
    Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.
  • 3
    Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.
  • 4
    Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.
  • 5
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.