Linguine s olivami a kapary
30 min.
Ingredience
- 170mililitrůOlej olivový extra panenský
- 125gramůStrouhanka
- 45gramůAnčovičky konzervované
- 100gramůOlivy černé
- 300gramůRajčata
- 1lžíceKapary
- 3stroužkyČesnek
- 1baleníTěstoviny Linguine
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
47 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.
- 2Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.