Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami
40 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 125mililitrůVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicBazalka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme asi 12 minut (al dente) těstoviny linguine.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, špetkou červené papriky a nakrájeným česnekem do zlatova přibližně minutu. Přidáme syrové vyloupané a vykuchané krevety i s ocásky, restujeme 3 minuty. Podlijeme vínem, zamícháme, vaříme zhruba minutu, přidáme rajčata i se šťávou a dále vaříme přibližně 6 minut, až omáčka mírně zhoustne.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, vyklopíme do kastrolu, posypeme jemně nasekanou bazalkou a dobře promícháme s krevetami v omáčce. Osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.