Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme asi 12 minut (al dente) těstoviny linguine.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, špetkou červené papriky a nakrájeným česnekem do zlatova přibližně minutu. Přidáme syrové vyloupané a vykuchané krevety i s ocásky, restujeme 3 minuty. Podlijeme vínem, zamícháme, vaříme zhruba minutu, přidáme rajčata i se šťávou a dále vaříme přibližně 6 minut, až omáčka mírně zhoustne.
  • 3
    Uvařené těstoviny scedíme, vyklopíme do kastrolu, posypeme jemně nasekanou bazalkou a dobře promícháme s krevetami v omáčce. Osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.