Linguine s telecími závitky
60 min.
Ingredience
- 300gramůBaby špenát
- 5litrůVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůMozzarella
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 4kusyRajčata
- 2lžíceBazalka
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté telecí řízky vysušíme papírovým ubrouskem, potřeme olivovým olejem a mezi 2 kousky průhledné fólie rozklepeme paličkou na stejně silné plátky.
- 2Očistíme špenát, po umytí blanšírujeme v mírně vroucí osolené vodě. Po slití přes síto zchladíme a dáme stranou vykapat. Oloupeme česnek a nasekáme na drobné kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Okapaný špenát vymačkáme, nasekáme nahrubo a dáme na řízky, které dále posypeme mozzarellou, česnekem, pepřem a solí.
- 3Poté řízky zavineme, pevně zabalíme do alobalu a po zajištění konce fólie pošírujeme ve vroucí vodě asi 15 minut.
- 4Nakrojíme slupku rajčat křížem, přelijeme vařící vodou a po zchladnutí oloupeme. Rozkrojíme rajčata na čtvrtky, odstraníme semínka a zbytky po stopkách. Zbývající dužinu nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté osolíme a opepříme.
- 5Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce a smícháme s dušenými rajčaty. Dáme na talíře a přidáme vybalený telecí závitek. Na závěr ozdobíme několika lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.