Linguine se špenátem a šunkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový
- 90gramůŠunka parmská
- 150gramůCibulka jarní
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceBalsamico ocet
- 5gramůCukr krupice
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava.
- 3Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme.
- 4Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.