Lišky na smetaně po vídeňsku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůLišky čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
581 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na másle dorůžova.
- 2Přidáme očištěné a nakrájené houby. Dusíme je, dokud se všechna tekutina nevydusí. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a jemně nasekanou petrželku. Zaprášíme moukou a krátce opražíme.
- 3Nakonec do pokrmu přilijeme kyselou smetanu a zvolna dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.