Lišky s krémovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
138 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty.
  • 2
    Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme.
  • 3
    Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.