Lišky s krémovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 3mililitryMouka pšeničná hrubá
- 3mililitryMléko polotučné
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 6mililitrůOlej olivový
- 0,5kilogramLišky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
138 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty.
- 2Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme.
- 3Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.