Lisovaná bramborová polévka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Vápník
147 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a umyjeme je. Vložíme je do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a scedíme do vhodné kuchyňské nádoby. Brambory rozmačkáme a vložíme je do vřícího mléka, kde je povaříme na hustější kaši. Potom kaši podle potřeby rozředíme vývarem z brambor. Chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
  • 2
    Hotovou polévku nakonec ještě dochutíme solí. Vložíme do polévky máslo a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku zamícháme a rozdělíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.