Lisovaná bramborová polévka
30 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Vápník
147 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a umyjeme je. Vložíme je do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a scedíme do vhodné kuchyňské nádoby. Brambory rozmačkáme a vložíme je do vřícího mléka, kde je povaříme na hustější kaši. Potom kaši podle potřeby rozředíme vývarem z brambor. Chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
- 2Hotovou polévku nakonec ještě dochutíme solí. Vložíme do polévky máslo a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku zamícháme a rozdělíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.