Listová kapsa plněná lososem
75 min.
Ingredience
- 1kilogramLosos - filety
- 25gramůMáslo čerstvé
- 5gramůAnglická slanina
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
- 10mililitrůMléko polotučné
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1gramČesnek
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.
- 2Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.
- 3Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.
- 4Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.