Listová kapsa plněná lososem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.
  • 2
    Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.
  • 3
    Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.
  • 4
    Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.