Listové šátečky s bramborovou kaší a brynzou

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
91 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostičky, dáme do hrnce zalijeme 6 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu a vaříme je 20-25 minut doměkka. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 0.5 lžíce másla, teplé mléko 1 dl a vyšleháme kaši, ke konci šlehání přidáme Brynzu a kaši došleháme. Pak přimícháme kopr. Kaše by neměla být řídká.
  • 3
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme je teplé i vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.