Listové šátečky s bramborovou kaší a brynzou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 1decilitrMléko plnotučné
- 350gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Brynza
- Těsto
- 1,5lžičkySezam - semena
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostičky, dáme do hrnce zalijeme 6 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu a vaříme je 20-25 minut doměkka. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr.
- 2Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 0.5 lžíce másla, teplé mléko 1 dl a vyšleháme kaši, ke konci šlehání přidáme Brynzu a kaši došleháme. Pak přimícháme kopr. Kaše by neměla být řídká.
- 3Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Podáváme je teplé i vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.