Listové těsto se smrži
65 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůSmrže čerstvé
- 300gramůListové těsto
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm.
- 2Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C.
- 3Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut.
- 4Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat.
- 5Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu.
- 6Vaříme pět minut, pak přidáme houby.
- 7Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny.
- 8Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel.
- 9Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme.
- 10Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.