Listové těsto se smrži

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm.
  • 2
    Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C.
  • 3
    Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut.
  • 4
    Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat.
  • 5
    Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu.
  • 6
    Vaříme pět minut, pak přidáme houby.
  • 7
    Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny.
  • 8
    Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel.
  • 9
    Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme.
  • 10
    Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.