Listový salát s houbami
20 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny.
- 3Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 4Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.