Listový salát s klobásou
20 min.
Ingredience
- 300gramůSalát hlávkový
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůŘedkvička
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 100gramůAnanas
- 1lžíceOcet Sherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 70mililitrůAnanasová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listy římského salátu a špenátové listy probereme, propereme, odstraníme vodu a necháme okapat. Potom saláty nakrájíme na velikost sousta. Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáme do vhodné misky.
- 2Na kolečka nakrájenou klobásu opečeme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme k surovinám v misce. Ananas necháme okapat, nakrájíme na malé kousky, které dáme také do misky.
- 3Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, kari koření, přilijeme ananasovou šťávu z kompotu. Metlou vše prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.
- 4Hotovou zálivkou přelijeme salát v misce. Důkladně promícháme a necháme v lednici 10-15 minut odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.