Listový salát s křepelkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceOcet Sherry
- 200gramůSalát Polníček
- 100gramůRajčata
- 300gramůMango
- 10gramůKerblík
- 60mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSójové výhonky
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat.
- 2Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme.
- 4Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.