Listový salát s kuřecími játry
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2lžičkyMed včelí
- 1kusCitrony
- 250gramůJátra kuřecí
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 200gramůSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
63 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.
- 2Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.
- 3Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.
- 4Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.
- 5Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.