Listový špenát se sýrem
25 min.
Ingredience
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekHovězí vývar základní
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.
- 2Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.