Litevská bramborová polévka
35 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1litrVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1kusŠťovík
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kousky nakrájené brambory uvaříme doměkka, přilijeme horké mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.
- 2Do kaše přidáme omytý, nasekaný celer, šťovík, na kostičky nakrájenou slaninu, žloutek a na nudličky nakrájený párek.
- 3Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, ale nerozmícháme ji, aby zůstala na povrchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.