Litevské cepelíny
45 min.
Ingredience
- 10kusůBrambory
- 10kusůBrambory vařené
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžičkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 6kusůCibule
- 500gramůTvaroh jemný
- 2litryVoda pitná
- 250gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
85 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.
- 2Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.
- 3Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.
- 4Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.
- 5Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.