Litevské cepelíny

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
85 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.
  • 2
    Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.
  • 3
    Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.
  • 4
    Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.
  • 5
    Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.