Lívance se žampiony
50 min.
Ingredience
- Ochucené máslo
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1lžičkaKari koření
- 0,5špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř bílý
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 0,5špetkaSůl
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř bílý
- Žampiony
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 3decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1140 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
72 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka nakrájený česnek, osolíme, zalijeme vodou a povaříme asi 15 minut doměkka. Scedíme a do podávání udržujeme teplé.
- 2Ochucené máslo: Máslo nakrájíme na kousky, položíme na pánev, rozehřejeme a hned stáhneme z ohně. Dochutíme ho drobně nasekaným koprem, nasekanou petrželkou kudrnkou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Máslo necháme ztuhnout.
- 3Těsto: Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přidáme vejce, dvě lžíce oleje, mléko, sůl, pepř a všechny suroviny dobře promícháme. Pánev potřeme olejem, lžící pokládáme těsto a lívance na jemném plamínku pečeme z jedné strany a po otočení z druhé strany. Upečené udržujeme až do podávání teplé.
- 4Hotové lívance rozložíme na mělké talíře, na každý položíme připravené žampiony a na ně ochucené máslo.
- 5Takto připravené porce ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Lívance se žampiony
To zní zajímavě 😉 určitě musíme vyzkoušet 🙂