Lívanečky z bramborového těsta s brusinkami

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je 20 minut. Poté je scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky si nalijeme 2 dl mléko, přidáme mouku, cukr, sůl a pepř. Vše dobře rozšleháme dohladka a směs přilijeme k nastrouhaným bramborám, promícháme, dolijeme 2 dl mléka a těsto důkladně vyšleháme.
  • 2
    Pánev na lívance (4 kusy ) potřeme olejem pomocí mašlovačky. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme na rozpálený olej, těsto rozetřeme a usmažíme lívanečky z každé strany dozlatova. Horké lívanečky dáme na talíře, na každý naneseme lžičkou brusinkový džem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.