Lobio – fazole po gruzínsku
70 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOcet vinný
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžíceKopr čerstvý
- 4lžícePórek
- 5kusůRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole přes noc namočíme a pak je uvaříme doměkka a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme uvařené fazole, osolíme je a mírně opečeme. Vinný ocet svaříme s nasekanou bazalkou.
- 2Fazole s cibulí přeložíme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým vinným octem, přidáme tlučený koriandr a hřebíček, mletou skořici s paprikou, sekanou petrželku, celerovou nať a kopr, na kolečka nakrájený pórek a nakonec oloupaná rozmačkaná rajčata.
- 3Vše důkladně zamícháme, podle chuti přisolíme a dáme alespoň na 3 hodiny do chladu rozležet.
- 4Podáváme jako přílohu k pečenému skopovému nebo vepřovému masu, nebo samostatně s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.