Lobio – fazole po gruzínsku

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přes noc namočíme a pak je uvaříme doměkka a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme uvařené fazole, osolíme je a mírně opečeme. Vinný ocet svaříme s nasekanou bazalkou.
  • 2
    Fazole s cibulí přeložíme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým vinným octem, přidáme tlučený koriandr a hřebíček, mletou skořici s paprikou, sekanou petrželku, celerovou nať a kopr, na kolečka nakrájený pórek a nakonec oloupaná rozmačkaná rajčata.
  • 3
    Vše důkladně zamícháme, podle chuti přisolíme a dáme alespoň na 3 hodiny do chladu rozležet.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k pečenému skopovému nebo vepřovému masu, nebo samostatně s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.