Losos po Italsku
30 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůLosos - filety
- 2gramyČaj uzený sypaný
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 30gramůOlivy černé
- 10gramůTymián čerstvý
- 250gramůTěstoviny Pappardelle
- 20mililitrůOlej olivový
- 10gramůCitronová kůra
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.