Losos po Italsku

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.