Losos po thajsku
35 min.
Ingredience
- 5mililitrůVíno rýžové čínské
- 400mililitrůVývar rybí
- 3mililitryOcet rýžový
- 3mililitrySójová pasta Miso
- 600gramůLosos - filety
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůRýže loupaná
- 1gramKmín celý
- 2gramyAnýz celý
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 5mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zakoupenou rýži uvaříme dle návodu.
- 2Mezitím, než rýže změkne, svaříme rybí vývar se sójovou omáčkou, vínem, sójovou pastou (miso) a anýzem. Celý vývar povaříme asi 5 minut.
- 3Na oleji orestujeme naporcovaného a zlehka osoleného lososa. Lososa restujeme 2 minuty z každé strany. Orestovaného lososa ponoříme do převařeného, ochuceného a ještě horkého vývaru. Ponořeného lososa necháme ve vývaru 1 minutu. Vývar s lososem už nevaříme.
- 4Jakmile rýže změkne, přidáme k ní kmín a vše promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích. Lososa i rýži přelijeme ochuceným vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.