Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem
36 min.
Ingredience
- Dušený baby špenát
- 400gramůBaby špenát
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
- Restovaný losos
- 220gramůLosos - filety
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř citronový
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5plátekMáslo nízkokalorické
- 0,5lžíceLimetková šťáva
- Vařené noky
- 100gramůBramborové noky
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce omytého a osušeného lososa s kůží osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a na chvíli je odložíme.
- 2Omytý baby špenát vložíme do vroucí vody, povaříme ho 30 sekund, pak vodu slijeme a špenát necháme odkapat. Potom ho nakrájíme na proužky široké asi 2cm. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájený špenát, ochutíme ho solí, pepřem a česnekem. Pod poklicí dusíme 6-8 minut. Špenát odstavíme z plotny, necháme ho zakrytý a uchováme v teple.
- 3V druhém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní bramborové noky - gnocchi a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 3 minuty. Horké uvařené gnocchi smícháme se špenátem a uchováme v teple.
- 4V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme porce lososa. Restujeme nejdříve stranu s kůží dozlatova 2 minuty, potom maso obrátíme a restujeme další 4 minuty. Pánev odstavíme z plotny, porce pokryjeme tenkými plátky másla, necháme je rozpustit, pak teprve porce lososa dáme na vyhřáté talíře. Přidáme k nim gnocchi se špenátem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.