Losos s bylinkovou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 2lžíceŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekVíno bílé
- 1lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
149 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa zbavíme kůže a vložíme je do pekáčku vytřeného lžící másla spolu s šalotkou, přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme v troubě asi tak 9 minut při 180˚C.
- 2Pak šťávu slijeme do menšího rendlíku a vaříme tak dlouho, až se šťáva vyvaří na zhruba polovinu svého množství a postupně na mírném plameni přidáme máslo, aby omáčka zhoustla, potom přisypeme polovinu pažitky a bazalky. Omáčku nalijeme na talíře, dáme na ni filety z lososa a zbytkem pažitky a bazalky jej posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.