Losos s bylinkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
149 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z lososa zbavíme kůže a vložíme je do pekáčku vytřeného lžící másla spolu s šalotkou, přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme v troubě asi tak 9 minut při 180˚C.
  • 2
    Pak šťávu slijeme do menšího rendlíku a vaříme tak dlouho, až se šťáva vyvaří na zhruba polovinu svého množství a postupně na mírném plameni přidáme máslo, aby omáčka zhoustla, potom přisypeme polovinu pažitky a bazalky. Omáčku nalijeme na talíře, dáme na ni filety z lososa a zbytkem pažitky a bazalky jej posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.