Losos s celerem a fazolemi
30 min.
Ingredience
- 125gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůCeler bulvový
- 300gramůFazole bílé sterilované
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůLosos obecný
- 3mililitryOlej olivový
- 1gramSůl
- 1gramPažitka
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer nakrájený na kostičky vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Celer vaříme 15 minut dokud nezměkne. Slijeme vodu a uvařený celer smícháme s fazolemi. Z fazolí nejprve vylejeme všechnu přebytečnou vodu. Vše ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Celou směs na pánvi prohřejeme.
- 2Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Poté lososa položíme na rošt grilu. Lososa grilujeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany.
- 3Hotového lososa podáváme se spařeným špenátem a směsí celeru a fazolí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.