Losos s citrusy, chřestem a fenyklovým rizotem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
38 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve zprudka a krátce opečeme kůží dolů lososa na olivovém oleji, podlijeme šťávou z citrusů, vmícháme med, osolíme šťávu i lososa a šťávu necháme vydusit na sirupovou konzistenci. Během smažení přeléváme lososa šťávou.
  • 2
    Vedle v pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Stále mícháme a doléváme vývar. Jakmile rýže vstřebá dolitý vývar, přilijeme další část vývaru a čekáme, až rýže změkne. Poté jí osolíme, vmícháme máslo a na tenké nudličky nakrájený fenykl.
  • 3
    Dále si připravíme chřest. Očištěný chřest vložíme do vyšší pánve nebo hrnce s vařící vodou, kterou ochutíme citronovou šťávou a solí a 3-4 minuty povaříme, aby byl měkký, scedíme a na talíři podáváme s kouskem másla.
  • 4
    Porci lososa podáváme na kopečku fenyklové rýže se šťávou a chřestem politým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.