Losos s citrusy, chřestem a fenyklovým rizotem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůLosos obecný
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceŠťáva z růžových grepů
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůRýže loupaná
- 100mililitrůVíno bílé
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžícePomerančová šťáva
- 300gramůChřest zelený
- 0,5kusFenykl čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
38 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve zprudka a krátce opečeme kůží dolů lososa na olivovém oleji, podlijeme šťávou z citrusů, vmícháme med, osolíme šťávu i lososa a šťávu necháme vydusit na sirupovou konzistenci. Během smažení přeléváme lososa šťávou.
- 2Vedle v pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Stále mícháme a doléváme vývar. Jakmile rýže vstřebá dolitý vývar, přilijeme další část vývaru a čekáme, až rýže změkne. Poté jí osolíme, vmícháme máslo a na tenké nudličky nakrájený fenykl.
- 3Dále si připravíme chřest. Očištěný chřest vložíme do vyšší pánve nebo hrnce s vařící vodou, kterou ochutíme citronovou šťávou a solí a 3-4 minuty povaříme, aby byl měkký, scedíme a na talíři podáváme s kouskem másla.
- 4Porci lososa podáváme na kopečku fenyklové rýže se šťávou a chřestem politým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.