Losos s cuketovým ragú

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.
  • 2
    Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.
  • 3
    Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.
  • 4
    Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.
  • 5
    Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.