Losos s cuketovým ragú
30 min.
Ingredience
- Na lososa
- 4kusyLosos - filety
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyTymián čerstvý
- 0,5kusCitrony
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- Na ragú
- 1kusCuketa
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 8kusůRajčata Cherry
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.
- 2Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.
- 3Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.
- 4Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.
- 5Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.