Losos s dýní na šafránu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni slijeme z nálevu a necháme v sítu dobře okapat. Nálev zachytíme do misky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Porce lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, prudce na něm osmažíme nakrájené cibulky, pak přidáme dýni a ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme 1 decilitr nálevu z dýně, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme a 5 minut vaříme na mírném ohni.
  • 4
    Zapékací formu vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs z pánve, na ni dáme plátky lososa a posypeme je zbylým máslem.
  • 5
    Formu s lososem na dýni dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.