Losos s dýní na šafránu
45 min.
Ingredience
- 700gramůDýně sterilovaná
- 5kusůCibulka jarní
- 5lžicMáslo čerstvé
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaŠafrán
- 800gramůLosos - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dýni slijeme z nálevu a necháme v sítu dobře okapat. Nálev zachytíme do misky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Porce lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme lžíci másla, prudce na něm osmažíme nakrájené cibulky, pak přidáme dýni a ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme 1 decilitr nálevu z dýně, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme a 5 minut vaříme na mírném ohni.
- 4Zapékací formu vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs z pánve, na ni dáme plátky lososa a posypeme je zbylým máslem.
- 5Formu s lososem na dýni dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.