Losos s omáčkou kaparovou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 4plátkyLosos - filety
- 1kusBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžičkaOcet vinný
- 1,5decilitryVývar rybí
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKapary
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMléko nízkotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
46 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
214 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Do zapékací mísy dáme lososa bez kůže. Přidáme kuličky pepře, vývar, ocet a bobkový list. Přikryjeme mísu fólií a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Rybí plátky dáme na ohřátý talíř, přikryjeme a udržujeme v teple.
- 2Do pánve procedíme tekutinu ze zapékací mísy, vmícháme nasekaný kopr, smetanu, pažitku, kapary, sůl, pepř a pažitku. Smícháme mléko se Solamylem a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Povaříme minutu.
- 3Lososí plátky přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.