Losos s opečenými bramborami a špenátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do řízků z lososa (kus o váze asi 225 g) z obou stran vklepáme koření na ryby s koprem a čerstvý pepř.
  • 2
    Na středním ohni rozpálíme 1-2 lžičky olivového oleje, položíme na něj lososové řízky, nejdříve kůží dolů, a smažíme asi 3 minuty do zlatohněda, obrátíme a opakujeme, nepřepalujeme. Po usmažení vyndáme z oleje, ale udržujeme v teple.
  • 3
    Ve 2 lžících rozpáleného oleje dozlatova po částech opékáme plátky brambor. Přilejeme drůbeží vývar a 4-5 minuty dusíme, přisypeme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a na mírném ohni vaříme, dokud špenát nezmenší objem.
  • 4
    Na sebe narovnáme brambory a špenát, položíme na ně kousky připraveného lososa a zalijeme vydušenou šťávou, zdobíme nakrájeným citronem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.