Losos s opečenými bramborami a špenátem
30 min.
Ingredience
- 900gramůLosos obecný
- 800gramůBrambory
- 250gramůVývar drůbeží
- 1lžíceKoření na ryby
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do řízků z lososa (kus o váze asi 225 g) z obou stran vklepáme koření na ryby s koprem a čerstvý pepř.
- 2Na středním ohni rozpálíme 1-2 lžičky olivového oleje, položíme na něj lososové řízky, nejdříve kůží dolů, a smažíme asi 3 minuty do zlatohněda, obrátíme a opakujeme, nepřepalujeme. Po usmažení vyndáme z oleje, ale udržujeme v teple.
- 3Ve 2 lžících rozpáleného oleje dozlatova po částech opékáme plátky brambor. Přilejeme drůbeží vývar a 4-5 minuty dusíme, přisypeme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a na mírném ohni vaříme, dokud špenát nezmenší objem.
- 4Na sebe narovnáme brambory a špenát, položíme na ně kousky připraveného lososa a zalijeme vydušenou šťávou, zdobíme nakrájeným citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.