Losos s pomerančovou šťávou a vodkou
45 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKřen
- 90gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 650gramůLosos - filety
- 200gramůPórek
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůVodka
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 5gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 170g másla necháme změknout a vyšleháme jej do pěny. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do máslové pěny, přidáme strouhanku, sůl a pepř. Porce ryby osolíme a potřeme připravenou máslovou omáčkou. Poté je přendáme na vymazaný plech. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno.
- 2Zbytek másla rozpálíme a podusíme na něm 9 minut pokrájený pórek. Porce ryby necháme grilovat v troubě 5 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a dáme je vařit, přidáme vodku a maizenu. Necháme mírně zhoustnout, poté vmícháme pokrájený kopr. Grilovaného lososa servírujeme na dušeném pórku, přelitého citrusovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.