Losos s pomerančovou šťávou a vodkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    70g másla necháme změknout a vyšleháme jej do pěny. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do máslové pěny, přidáme strouhanku, sůl a pepř. Porce ryby osolíme a potřeme připravenou máslovou omáčkou. Poté je přendáme na vymazaný plech. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno.
  • 2
    Zbytek másla rozpálíme a podusíme na něm 9 minut pokrájený pórek. Porce ryby necháme grilovat v troubě 5 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a dáme je vařit, přidáme vodku a maizenu. Necháme mírně zhoustnout, poté vmícháme pokrájený kopr. Grilovaného lososa servírujeme na dušeném pórku, přelitého citrusovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.